דף רכז        PAGE 227

גליון "קול הסת"ם - השחיטה והניקור"
# 227 - טבת תשס"ח לפ"ק

י"ז טבת תשס"ח

כמעשה השחיטה כן מעשה הקלף

ככשרות השחיטה והניקור כן כשרות הקלף והסופרים והסוחרים

כמעשה השחיטה ב50 שנים האחרונות

ש99 % אחוז מכל השחיטות הגדולות היה נבילות וטריפות חלב ודם כמו שתראו המכתבים של 70 רבנים מדורינו ומדור העבר שאסרו את כל אופני השחיטה בארה"ב בין בשחיטה תלויה ובין בשחיטה בבאקס ששוחטים מלמטה למעלה - ראה בספר אבן מקיר תזעק ג' חלקים ובספר וזבחת כאשר צויתיך ובספר קול השחיטה - וראה לקמן במצב השחיטה בארה"ב # 1 # 2 # 3

כמו כן בדיוק מתרחש בקלף לסת"ם
וראה לעיל בדפים 1-210

ועכשיו כשתקרא את המאמרים והספרים מהמצב של השחיטה בארה"ב ובארצינו הקדושה שהס"מ אינו ישן אפילו לרגע כמימרא תוכל למצוא באתרים סכום של 2800 חניות שתפסו אותן בבשר טריף שקורין בשר שחור
BLECK MARKET, והרב הצדיק משה פינקל ממאנסי-קראקא  הוא רק מספר # 5780 מהקצבים שהעיריה גאווערמענט מארה"ב תפסו אותן בבשר שחור נבילה וטריפה חלב ודם שאתה אוכל בדחילו ורחימו לכבוד שבת קודש
ועכשיו הרב מנירבאטור הוא רק מספר # 7672

 

מחלקת החדשות בעולם הכשרות

כל העיתונים על פרשת מונסי באנגלית

אידיש פרשת מונסי מאנסי

היום השחור" של הקהילה - קצב חרדי שיווק עופות טרפים

"שערוריית הכשרות של המאה" מסעירה את מונסי, ניו יורק

כתב "הארץ" בניו יורק

שבועיים לפני ראש השנה, המחזות שנראו בחצרות הבתים של העיר מונסי במדינת ניו יורק הזכירו את ערב חג הפסח. יהודים בלבוש חסידי ובחורי ישיבה מגודלי פאות עמדו ליד סירים גדולים מהם עלו אדי מים רותחים, וטבלו סירים, מחבתות וכלי בישול עשויים אלומיניום. במקום לבחון בעלי תפילה ולהתקין את השופרות לקראת ראש השנה, היו תושבי העיר החסידית מונסי טרודים בסוף השבוע שעבר במצוות הגעלת כלים והכשרתם הנהוגה בערב פסח.

כלי המטבח והבישול באלפי בתים של יהודים תושבי מונסי הפכו לפתע לטריפה - אסורים לשימוש וזקוקים להכשרה. הסיבה, מבחינתם, מצמררת ונתפשה עד כה כבלתי אפשרית אף בסיוטים הגרועים שלהם. "שערוריית הכשרות של המאה" - כך הגדיר שבועון אורתודוכסי ביידיש המופיע בניו יורק את הגילוי כי יהודי חרדי, בעל איטליז במונסי, שיווק ומכר ביודעין ובמזיד עופות טריפה ללקוחותיו, כולם יהודים חרדיים וחסידים.


"זו טרגדיה הזועקת לשמים", קונן העיתון. "אלפי יהודים, חסידים ואנשי מעשה, רבנן ותלמידיהון, תלמידי חכמים וגאונים, צדיקים וצדקניות, אנשים נשים וטף, תינוקות של בית רבן הגעילו בלי לדעת את נפשותיהם באכילת נבילה והכל בגין חמדת ממון של קצב חרדי".

מונסי המתהדרת כקהילה חרדית משגשגת וגאה במוניטין שלה כמרכז חסידי אינה יודעת להיכן להוליך את חרפתה. "גם אכילת טריפה באונס גורמת ליהודי תוצאות קשות וחמורות כמו טמטום הלב", טען רב מקומי. בבית המדרש המרכזי של חסידי בעלז במונסי התקיימה עצרת תפילה מיוחדת לנוכח "השערוריה האיומה והנוראה שהתגלתה בעירנו, שחנות לבשר כשר מכרה בשר טרף והכשילה אלפי מתושבי העיר באופן ובהיקף שלא נשמעו כמותם רחמנא ליצלן". כך תיאר עתון חרדי את העצרת. "בקול חנוק מדמעות תיאר הדיין רבי בצלאל טוביה ווטנשטיין את המקרה האיום, הסביר את ההשלכות ההלכתיות הנובעות מהמכשלה הנוראה והנחה את הקהל כיצד לנהוג בכלים שנעשו טריפה". העיתון מתאר את קהל המאזינים החסידי כ"שבורי לב ומוכי יגון שבדמעות בעיניהם הקשיבו למוסר של הדיין".

גירסאות שונות לסיפור

משיחות פרטיות עם רבנים ועסקנים מקומיים ומדיווחים מקוטעים שפורסמו באחדים מאמצעי התקשורת בניו יורק מתברר, כי בעליו של איטליז "שבח", חרדי תושב מונסי בשם משה פינקל נתגלה כמי ששיווק ומכר עופות טריפה. עסקן מקומי סיפר ל"הארץ" כי המקרה נתגלה באופן מקרי. יהודי שנכנס לאיטליז של פינקל התפלא למצוא על המדפים עופות ביום שידוע שאין בו אספקת עופות לעיר. האיש סיפר לאחד הרבנים המקומיים על חשדו לגבי מקור העופות וכך נפתחה חקירה מקומית. תחילה ניסה בעל האיטליז להסביר שקיבל את העופות ממשחטה כשרה בארה"ב. אחר כך טען כי אלה עופות כשרים שרכש מעבריינים שחטפו משאית עמוסה עופות. לבסוף הודה כי מכר ביודעין את "בשר הטריפה".

במונסי רווחת גירסה נוספת לסיפור הגילוי, ולפיה סיפרה בעלת תשובה לשכנתה כמסיחה לפי תומה שהיות והיא מכירה את ההבדל בין הטעם של בשר טרף לבשר כשר היא חוששת שבשר העוף שקנתה באיטליז של פינקל טעמו כבשר לא כשר. השאלה שרבנים מקומיים מתחבטים בה, היא כמה זמן הונה בעל האיטליז את לקוחותיו החרדיים ומכר להם עופות טריפה? לפי הערכה אחת, הוא החל בכך רק באחרונה, ואולם יש הגורסים כי הונאת הכשרות נמשכת חודשים רבים.

מקור לרווח משמעותי

"היום שבו נחשפה השערוריה הוא היום השחור ביותר בתולדות הקהילה במונסי מאז הקמתה לפני שנים רבות", הצהיר רב מקומי, מנחם מאיר וויסמנדל בראיון עתונאי. עסקן אחר סיפר כי בעל האיטליז משה פינקל נחשב ליהודי מכובד בקהילה. הוא שימש מדי שבת 'בעל קורא' שקרא את פרשת השבוע בספר התורה וזכה בכבוד הנחשק בקרב חרדים לכהן כבעל תפילה בימים הנוראים. מראיונות עם פעילים בתחום הכשרות מתברר כי המקרה במונסי איננו חסר תקדים. מסתבר כי לפני פחות משנה נחשף בשכונת פלטבוש שבברוקלין איטליז שמכר מוצרי בשר תחת המותג של "בשר חלק" (שחיטה שבה לא התגלה כל ספק בנוגע לבשר) בעוד שלמעשה הבשר שמכר היה כשר אך לא חלק. לאחר הגילוי נלקחה תעודת ההכשר מהאיטליז והוא נסגר.

ידוע גם מקרה של יהודי שהפעיל שתי משחטות, אחת כשרה ואחת לא כשרה והוא נחשד כי שיווק ביודעין בשר לא כשר תחת מותג של כשר. הרב משה אליפנט מנהל מחלקת הכשרות של איגוד הקהילות האורתודוכסיות הידועה בחותמת הכשרות "או יו" אמר כי הונאת הכשרות במונסי אירעה משום שהלקוחות סמכו על בעל האיטליז בהתאם לכלל ההלכתי "עד אחד נאמן באיסורים". במערכת הכשרות של איגוד הקהילות נהוג שכל מקום בבעלות יהודית שמוכר מוצרי בשר ומוצג בו המותג של "או יו" נמצא במקום משגיח מיוחד. "הבעיה היא", טוען אליפנט, "שהפיתויים גדולים. בשר לא כשר הוא זול יותר ומכירתו כבשר כשר יכולה להיות מקור לרווחים משמעותיים"

"אינני מופתע במיוחד או נרעש מהמקרה הבלתי טהור במונסי", אמר הרב שרגא שונפלד מהרבנים האורתודוכסיים הידועים והמוערכים בניו יורק. "כשאין אהבת ישראל בין יהודים אין גם אהבת בהמה". לדברי הרב שונפלד, "מוסר ההשכל שיש ללמוד מהמכשלה שאירעה במונסי הוא שיהודים חרדים יפסיקו ללכת רכיל ולעלוב ביהודים חרדים אחרים שאינם נוהגים כמוהם". מארק שניאור רב אורתודוקסי פופולרי בניו יורק אמר, "זה קורה כאשר יהודים חרדים מקפידים יותר על גלאט-כשר מאשר על גלאט-יושר".

בתוך כך פורסמה מטעם ארגון "חברת הצלה" במונסי הודעה שפונה לאברכים ולחסידים "שקיבלו על עצמם לצום מדי יום עד אחרי עשרה ימי תשובה כתיקון למכשלה של אכילת טריפה". ההודעה מפצירה בתושבי מונסי ש"כל קבלת תעניות וסיגופים ייעשו רק אחרי שיחות והתייעצות עם רבנים". ההודעה מדגישה כי היא פונה במיוחד לצעירים ולחולי לב וכי "צעירים לא יקבלו על עצמם לצום בלי רשות הוריהם". כמו כן, "גם אנשים בריאים יביאו בחשבון כי בקרוב חל צום יום כיפור שהוא התיקון והכפרה הגדולים"

כשרות-משגיח פאַרמשפּט צו טורמע אויף העלפן אימפּאָרטירן טריפה-פלייש קיין ישראל

ר’ אהרן ראַבינאָוויטש האָט פאַרקויפט יעדן הכשר-סערטיפיקאַט פאַר 10,000 דאָלער

אַ כשרות-משגיח פון דעם הויפּט-ראַבינאַט אין ישראל, וועלכער איז באַשולדיקט געוואָרן אין העלפן פלייש-אימפּאָרטירער אַריינצוברענגען טריפה-פלייש אין ישראל, איז דעם מאָנטיק פאַראורטיילט געוואָרן אין ירושלימער מאַגיסטראַט-געריכט, צו זעקס חדשים טורמע

דער משגיח, ר’ אהרן ראַבינאָוויטש, 56, וועלכער איז געווען פאַראַנטוואָרטלעך אויף דער השגחה פון אימפּאָרטירטן כשר’ן פלייש אין 1996, איז באַשולדיקט געוואָרן אין גנבענען הכשרים-סערטיפיקאַטן פונעם ישראל ראַבינאַט און זיי פאַרקויפן צו פלייש-אימפּאָרטירער, וועלכע האָבן אַריינגעבראַכט גרויסע קוואַנטיטעטן נישט-כשר פלייש און פאַרקויפט אַלס כשר פלייש, וואָס איז מכלומרשט געשאָכטן געוואָרן אין יאַטקעס מיט’ן הכשר פונעם רבנות הראשית.

לויט’ן באַשולדיקונגס-אַקט, זענען געכאַפּט געוואָרן אין דער אויספאָרשונג נאָר 2 געגנבעטע סערטיפיקאַטן, וואָס ראַבינאָוויטש האָט פאַרקויפט, יעדן איינעם פאַר’ן פּרייז פון צען טויזנט דאָלער. דאָס געריכט האָט אָבער נישט געקענט פעסטשטעלן וואָס ראַבינאָוויטש האָט געטאָן מיט די איבעריקע געגנבעטע הכשרים.

“די האַרבקייט פון דעם אָנגריף איז מער ווי בלויז אַ פינאַנציעלער ענין,” האָט דער ריכטער, אילתא זיסקינד, געאורטיילט, “היות די הויפּט-ראַבינאַט איז די קערפּערשאַפט וואָס איז פאַראַנטוואָרטלעך אויף הכשרים אין ישראל, און ווען די מערהייט פונעם ציבור פאַרלאָזט זיך אויף אָט-די סערטיפיקאַטן.

“דער באַשולדיקטער, אַלס אָנגעשטעלטער פונעם רבנות הראשית און אַלס ‘רב’, פון וועמען ס’איז דערוואַרט געוואָרן צו זיין העכסט-אויפמערקזאַם צו די דאָזיקע סענסיטיווע ענינים, האָט פאַרראַטן די פּרינציפּן און עסענץ פון זיין פּאָזיציע און באַגאַנגען קעגן די באַטראָפענע די שווערע פאַרברעכנס, אין וועלכע ער איז באַשולדיקט געוואָרן,” האָט דער ריכטער געזאָגט.

ראַבינאָוויץ האָט אָפּגעטאָן די מעשים מיט 10 יאָר צוריק אין 1996, און איז אפּגעזאָגט געוואָרן פון זיין אַמט. דאָך, האָט דער ריכטער געזאָגט, ער דאַרף זיצן אין טורמע אויף די מעשים.

חדשות הכשרות תשס"ח יו"ל ע"י ועד הכשרות העולמי News Of The "Vaad Hakasrus International"

שחיטה | ניקור | כשרות | מאנסי-קראקא | תולעים
מצב השחיטה בארה"ב # 1 | מצב השחיטה בארה"ב # 2 | מצב השחיטה בארה"ב # 3